Čísla…

To že „vedenie“ nášho mesta má veľké problémy s číslami je fakt, ktorý som už viac krát flagrantne dokázal. Kľudne sa stane že v materiáloch mesta len tak lieta 100 tisíc eur, antidatujú verejné listiny, alebo zamenia hmotnostnú jednotku T (tonu) za KG (kilogram) a z 2000 ton sa obratom stanú 2 tony. O tom všetkom som už písal. Preto považujem naozaj iba za úsmevnú perličku fakt, že v oficiálnom výstupe mesta je zamenený a posunutý dátum otvorenia zberného dvora o mesiac, ktorý tak podľa tohto materiálu nemá byť zatvorený iba jeden deň, ale celý mesiac…

Už menej úsmevnými sú čísla, ktoré sa objavujú v povinne zverejnených dokumentoch a dotýkajú sa priamo verejných financií. Jednou z takýchto perličiek je aj nákup tlačiarne pokladničných dokladov za 1072,8 eura (zdroj – web stránka mesta):

Pritom identická tlačiareň, s rovnakými parametrami sa dá aj s dopravou v cene bežne nakúpiť za MAXIMÁLNU cenu, teda najdrahšie ako sa mi podarilo nájsť za 576,70 eura, teda cca za polovicu (zdroj – heureka.sk):


Za úplný nonsens ale považujem to, ak Mgr. et Mgr. honoruje na „Trifeste“ moderátora sumou 3.360 eur, čo predstavuje hodinovú mzdu 280 eur – no nezober to!

Pre dokreslenie, je to na hodinu cca 3x toľko ako berie prezident SR… 🙂
Ak berieme do úvahy plat prezidenta 15.000 eur.

z.J.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *