Mestské komunikácie po zime 2019-20

Najnovšie som dostal podnet a „klebetili“ sme s niekoľkými fanúšikmi našej web stránky a FB profilu i-dca o stave komunikácií po zime. K téme ma zaujal PR článok zo začiatku apríla na webe mesta o tom, ako z mestských komunikácií miznú posledné stopy po zime. Sľuboval nám, cit.: „Jarné čistenie komunikácií od nánosov a posypového materiálu tento rok začalo v úvode apríla a potrvá približne dva týždne“.

Je mi jasné že situácia okolo Covid-19 neumožnila čistiť mesto po zime tak ako v predošlých rokoch, kedy výdatne pomáhali väzni z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody. Určitým uľahčením je však tohtoročné NEzima, vďaka ktorej sa vykonával posyp komunikácií vo veľmi malej miere a len v časti mesta, asi aj preto nám asi konateľka TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o., Vladimíra Klačanská oznámila že (cit) „Postupujeme však podľa harmonogramu a etapovo čistíme mestské komunikácie vo všetkých mestských častiach“.

Bohužiaľ súčasný stav ale vraví o niečom inom. Cesty vo väčšom prípade boli pozametané prenajatou technikou, ale chodníky po celom meste, tam kde boli posypané pri zimnej údržbe, zostali tak ako boli. Teda možno na malú výnimku. Verím, aj keď tam som to nebol pozrieť, že na Bratislavskej ulici (v okolí mestského úradu) sú chodníky pozametané. Súdim tak aj podľa jednej z fotografií, priloženej k PR článku na web stránke mesta Dubnica nad Váhom. Ja som v meste zaznamenal podstatne iný stav. Na fotografiách som okrem detailu štrku na komunikácií pripojil aj širší pohľad, kvôli lepšej orientácií…

Aj preto si v mene našich pár fanúšikov a aj v svojom dovolím položiť vedeniu mesta Dubnica nad Váhom otázku (cez formulár na mestskej web stránke): „Kedy, k akému termínu môžeme očakávať očistenie mestských komunikácií (teda najmä chodníkov) po zime tak, ako sme boli zvyknutí v predchádzajúcich rokoch?!

PS: Ono sa to očistí časom aj samo. Postará sa o to dážď a chodci, rovnako ako o veľkú časť komunikácií, ktoré zostali neočistené aj po zime 2018/19.

téma na Facebooku:
1 – https://www.facebook.com/i.dca.sk
2 – https://www.facebook.com/i.dca.sk

« z 2 »

DOPLNENÉ 7.5.2020:

Obdržal som oficiálnu odpoveď na moju otázku. Ako som predpokladal, v kope „informácií“ (výhovoriek) odpoveď nebola. Dostal som termín kedy sa môže v čistení mesta (chodníkov) pokračovať, ale chýbala v odpovedi informácia na ktorú som sa pýtal – aký je TERMÍN VYČISTENIA … teda k akému dátumu mesto plánuje uviesť mestské komunikácie do takého stavu, na ktorí sme si zvykli v predchádzajúcich rokoch! Teda ODPOVEĎ SOM NEDOSTAL!!!

Pre poriadok oficiálne odpoveď (cit):
Dobrý deň, dovoľte nám informovať Vás, že kvôli opatreniam Ústredného krízového štábu SR nebolo možné vykonať ručné zametanie chodníkov. Technické služby mesta TSM Dubnica nad Váhom, s. r. o. vďaka uvoľňovaniu týchto opatrení, ktorých cieľom bolo zamedziť šíreniu vírusového ochorenia COVID-19, už nadviazali spoluprácu s Ústavom na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom. Po vyčistení komunikácií pre motorové vozidlá tak mesto môže od 18. mája pokračovať v čistení komunikácií pre peších. Ďakujeme za Vaše porozumenie.
S úctou

DOPLNENÉ 8.5.2020:

Keď ťa vlastný článok v Dubnických novinách usvedčuje z viacnásobného klamstva a fabulácií … a dosvedčuje že všetko čo oficiálne napísané totálne „pláva na vode“. Preto vravím o tom že sa viac robí viac marketingovo, ako reálne  🙂 Obrovská hanba, aké praktiky sa zaviedli. Aby vedenie mesta takto okato a bezostyšne klamalo… To je tá sľúbená nová kultúra a transparentnosť ??? Viď obrázok – výstrižok z DN 2020/4:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *