Štrajk lekárov 2011 (pokračovanie) – časť 7.

Nasadil by som na nich obrovské množstvo agentov provokatérov a tipujem že min. 50% by ich skončilo v Base za korupciu.

***

Podľa neho je toto konanie minimálne neetické a nerozumie tomu, prečo lekári neprišli do práce. „Nechápem, prečo sa robia ďalšie prieky, obštrukcie, memorandum je podpísané, majú garancie, možno ešte väčšie, ako chceli, považujem to za ďalšie obštrukcie zo strany LOZ (Lekárske odborové združenie),“ konštatoval Poráč./riaditel ustavu/ takze nie nejaky novinar,riaditel snad aj nieco vie o rieseni pracovnopravnych vztahov alebo sa mylim?
a maju pravo to dat preskumat pravnikom a to teraz budeme cakat dalsi mesiac,pokial kazda jedna zmluva bude preskumana-aky ste naivny,keby zamestnanec mal okamzite nastupit a on by sa vyhovoril ze caka na pravnika a jeho posudenie zmluvy,tak moze ist do kelu-nebol problem bezprostredne po uzatvoreni dohody vyhotovit vzor zmluvy a dat to tam kde sa davali instrukcie strajkujucim,vsetko bezalo rychlo a koordinovane,len podpis zmluv sa takto neda riesit.

***

..možno sa budem zdať odporná, ale fakt je ten, že naši doktori majú veľké šťastie, že nie som premierkou…lebo by všetci do jedného dostali výpovede,ani halier navyše a mohli by sa postaviť aj na uši a odsúvať mihalnicami…ak by lekári z cudziny chceli prísť sem, dostali by zaplatené aj s príplatkom, a pacienti by si po týždni-dvoch zvykli, že musia počkať a neoháňať sa hneď ústavou!…a ak by chceli znovu nastúpiť na svoje miesta, tak nová zmluva a nástupný plat v nižšej triede…nepovolila by som….a chcela by som vidieť, ako utekajú za hranice, ako ich vítajú v nemecku,!..prd!…..a sliz v podobe hajzlíka by dostal basu na pol roka za poburovanie…hneď !…bola by som sviňa, ale nikto by ma nevydieral!!!…
..no, ak budú reakcie na toto, tak naozaj, šťastie, že nie som premierka!…

Pepsi, čo to píšeš? Dala by si im výpovede? Veď premiérka chce aby ich stiahli. 
Ale to by si sa napísala, keby si to mala všetko popodpisovať.:—..

..ja?..však oni podali výpovede!…ja by som im ich nechala!….no nech sa páči, majú teda výpovede!…však kurňa, píšem po slovensky, či?…neprosila by som ich,lebo nie sú hodní prosenia!…
..teraz dostanú dodatky k zmluvám, chvíľu sa budú ešte omrgáňať, aby nadobudli stratenú dôležitosť a ostuda je dokonaná…

***

No dobre, neštrajkovalo sa. Podľa toho, ako ZP vymedzuje štrajk. Lekári si len slobodne a vážne dali výpovede, pretože nechceli pracovať za podmienok, ktoré mali dohodnuté v starých zmluvách. Slobodne nechali skončiť pracovný pomer. A teraz si dávajú načas s uzatváraním nových pracovných zmlúv. To by bolo všetko pekné a pochopiteľné. Lenže ak budú sedieť ešte mesiac doma na r*ti, tak zamestnávateľ bude ešte mesiac čakať, kým sa im uráči. A samozrejme ich budú musieť prijať na pôvodné pracovné miesto. Lebo naša múdra vláda v MEMORANDE nezaviazala lekárov splniť záväzok uzavrieť zmluvu do určitého termínu od jeho podpísania. Ak je sloboda na strane lekárov …, potom by mala byť sloboda nemocníc prijať nového lekára na ich miesto, ak nového nájdu. Skvelé, keď jedna zmluvná strana má neobmedzenú slobodu a druhá musí byť otrok, čušať a prijať, čo mu výnimoční ponúkajú.:eek::rolleyes:

***

Diskusia o tom, aký plat si zaslúži lekár, nás ďaleko nezavedie napriek spektru názorov. Raz doštrajkujú a nastúpia do práce. (Akurát dúfam, že dovtedy ich pomoc moji blízki ani ja nebudeme potrebovať. 😀 ) Rozmýšlam, čo bude ďalej so zdravotníctvom.
Faktom je, že sa nemocniciam (ani ambulanciám – ako spomína BXL Miami) nezaplatí, čo poskytli. Nemocnice idú do mínusu – teraz sa akože „odĺžili“ – dlh sa presunul z veriteľov (soc., zdrav. poisťovňa, dodávatelia liekov) na štát. Situácia zostáva stále rovnaká – suma dlhu + môžu začať tvoriť nové dlhy u pôvodných veriteľov. Nič sa nezmenilo, nevyriešilo – po ukončení súčasnej „kovbojky“ pôjdeme v prípade potreby do takých istých nemocníc ako predtým…
Do určitej miery sa mi zdala nádejná premena nemocníc na akciové spoločnosti – snáď by aspoň čosi začalo fungovať? Obavy – aj štrajkujúcich – boli v tom, že práve preplácaním výkonov štýlom poskytnem službu alebo produkt za X Euro a dostanem zaplatené X deleno 2 Euro, vedie na psí tridsiatok, resp. k dlhom. A keďže A.S. môže mať dlhy len do určitej výšky svojho imania, viedlo by to ku krachu a následnému skúpeniu nemocníc Pentou. (Po b – nemocnice, ktoré sú aj v súčasnosti a.s., museli z dôvodu prežitia zrušiť nerentabilné oddelenia.) Penta vlastní zdravotnú poisťovňu, polikliniky s ambulantnými lekárni, sieť lekární. S nemocnicami by sa uzavrel celý kruh. Momentálne neaktuálnou otázkou je, čo by to prinieslo – veľká časť zdravotnej starostlivosti v súkromných rukách by priniesla poriadok alebo by súkromník mohol diktovať – vydierať štát v mene svojho zisku a pacienti by si na liečbu brali pôžičky? Ak máte riešenie, dlho nezostanete anonymní, keď si pôjdete prebrať tú nobelovu cenu… 😀

je to jeden bludny kruh,chybou bolo zavedenie poistovni,pokial neboli pravidla hry a dokoncena reforma zdravotnictva,radsej mali potom po reforme vznikat doplnkove poistovne,sukromne subjekty chcu zisk,v statnych sa zase safari-jedno je pravda je chore ak riaditel poistovne ma vyssi prijem ako spickovy chirurg z dlhorocnou praxou a niekolkymi atestaciami-mali by vzniknut zamestnanecke akciovky zo statnych nemocnic a tam by si zamestnanci kontrolovali efektivitu hospodarenia,Pentu by trebalo riesit cez novelu zakona o konani Protimonopolneho uradu,tak aby jeden subjekt nemohol ovladnut cely zdravotny system /lekarne,distribuciu liekov,poistovne,nemocnice/-zmenit sposob platieb cez standartizaciu vykonov,platit za realny vykon a za diagnozu a nie za lozko dni,zrusit nezmyselne limity a znizit spravny fond poistovni,kdeaka uradnicka ma sluzobne auto,byrokracia atd znamena ze pre seba na vlastnu spravu maju nadbytok penazi ktore mozu ist cez vykony do zdravotnictva,iste treba najst zdroje aj tam kde sa system zneuziva,zaviest liekove knizky,rocne vypisy atd.

***

jedno pozitivum z tohto vsetkeho okolo lekarov ale vidim – lekarom bolo pridane a teda nebudem tolerovat akykolvek naznak alebo odporucanie nejakeho lekara na priplatenie si za „nadstandard“ bez prijmoveho pokladnicneho dokladu.

Keďže nemocnice tvorili dlhy aj doteraz a v tejto otázke preplácania starostlivosti sa pokiaľ viem nič nevyrokovalo, tak mám obavy po zvýšení platov lekárov, či namiesto „priplácania na nadštandard“ si nebudeme musieť priplácať na štandard, napr. na operáciu si pacient prinesie skalpel, sterilné prádlo pre operatéra, anestetiká… :D:D:D

***

podpisane memorandum: http://www.vlada.gov.sk/data/files/1518_memorandum-medzi-vladou-sr-a-loz-plne-znenie.pdf A sme u toho. Ak by tí doktori, čo sa údajne pripravili a predfinancovali / asi z tých almužien, o ktorých drísta Kollár / na to obdobie nezamestnanosti zodvihli zadky, a prišli čo i len desiati pomôcť kolegom do služby v najkrízovejších oddeleniach vo svojom voľne, možno by som im uverila, a rada podporila. Ale ich arogancia, cynizmus a opľutie Hyppokrata nemá obdobu v celosvetom meradle. Takéto zviditeľnenie Slovenska je zrkadlom tých zlepených, čo sľubovali slušnosť a všetko pre občana ako aj tých v bielych plášťoch s nastrčenými vreckami.

***

Predseda LOZ Kollár je teda poriadny dement. Nielen že nesúhlasí ani s novými podmienkami a zmluvami (stále niečo „navrhuje“), ale najnovšie nazval výpomoc českých vojenských lekárov (tí, ktorí šli „vystriedať“ lekárov po troch dňoch služby) okupantami – vraj príchod českých vojenských lekárov je jasná okupácia. Je ten človek vôbec pri zmysloch?
Svojim postojom, správaním, výrokmi už narobil veľa zla – najnovšie je na GP 11 trestných oznámení (z toho cca 5 priamo na Kollára). Prial by som tomu vypatlancovi, aby GP začala konať, vzniesla obvinenie, odsúdili ho aspoň na 20 rokov nútených prác a konfiškáciu všetkého majetku + každé poškodenie zdravia, nesprávna zdravotná starostlivosť v dobe štrajku lekárov – odškodné z jeho vrecka – bez milosti!
A doživotne mu zakázať lekársku prax!

Trochu vychladni a začni rozmýšľať prosím.Nikto neštrajkoval.Ani 1 lekár v tejto krajine neštrajkoval.Zavrieť ho nemajú za čo.Za zdravotnú starostlivosť v tejto krajine je zodpovedný štát a zdravotné poisťovne.Oni maju zabezpečiť zdravotnú starostlivosť a nie Kollár a ak nezabezpečili,treba sa ich razantne spýtať prečo.A zákaz vykonávať profesiu lekára má svoje presne stanovené pravidlá a kecanie v telke nie je trestné.Ak by bolo,tak taký Novotný,Zvonár,Uhliarik,Raši či Szalay by už mali na krku doživotie.

Človeče ty máš čudné názory. Rozmýšľať by si mala ty a čím skôr, pretože máš to trocha pomýlené. Štát je zodpovedný za zdr. starostlivosť, takže do nemocníc mali nastúpiť št. úradnici? Človek, ktorý navádza iných na to aby svojim konaním ohrozovali životy občanov tohto štátu je minimálne hajzel. Lekári bojkotovali zdravotný stav svojich pacientov a to je podstatné. Je jedno, či to nazveš štrajkom alebo bojkotom. Výsledok je rovnaký. Všetka úcta patrí tým lekárom, čo za svojich tiežkolegov a naničhodnikov oddreli tieto dni. Panebože! Pomoc českých lekárov nazvať okupáciou cudzích vojsk môže iba debil a blázon. Nemám na Kollára iné oslovenie.

Práveže boli povolaní. A na povolenie kašľali. To, že nemajú podpísané zmluvy a preto nemohli prísť sú drísty. A samozrejme, že hľadajú v zmluvách každú blchu, ktorá s ich štrajkom už nesúvisí. Chudáci, a že sa tak ešte nezosypali tí, čo od 28. novembra slúžili ako za vojny! A ako veľmi sa len nepáčilo Kollárovi, že cudzie, české vojská vstúpili na naše územie v čase mieru! Mal by podať trestné oznámenie na Radičovú za pozývací list a uzavretie medzištátnej zmluvy. Takého …..,nepolitika, ktorý sa pretŕča na verejnosti som už dávno nezažila.

***

ja som nesuhlasil s navrhovanov vyskou zvysenia platov podla LOZ,ale suhlasim zo zvysenim platov v zdravotnictve 
nesuhlasil som s formou protestu,ale neupieral som pravo lekarom na protest
to co povedal Kollar o okupaciije stupidita-ale este ovela vacsia stupidita je reporataz v Jojke,ked pustili nazor nejakeho primitiva ktory hovoril ze by odborovym predakom nohy dolamal,alebo ze ludia povazuju strajkujucich lekarov za kriminalnikov,to ze z niekym nesuhlasime este z nikoho kriminalnika nerobi
Uhliarik si mysli ze situaciu zvladol,klamal a blafoval ze ma plan b a ten nemal-tento covek nema ziadnu sebareflexiu a jeho metody zavanaju komunistickymi metodami,ked zatajili Cernobyl,ked klamali a blafovali-ten rozdiel je v tom ze teraz nastastie nie su mocenske zlozky ako stb na zneuzitie.Natrafila kosa na kamen a to Uhliarik na Kollara,jeden za 18,druhy bez 2 za 20

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *