reporty

Tretia časť z fotoreportu – 105 fotografií z Memoriálu Michala Haviara na Kollárke

« z 7 »

Druhá časť z fotoreportu – 105 fotografií z Memoriálu Michala Haviara na Kollárke

« z 7 »

Prvá časť z fotoreportu – 105 fotografií z Memoriálu Michala Haviara na Kollárke

« z 7 »

« z 6 »

Posledná, tretia časť so 102 fotografiami z už tradičnej bežeckej akcie v Ilave.

« z 7 »

Druhá časť fotoreportu z 20. ročníku Ilavského behu /2016/ – prvých 105 fotografií z už tradičnej akcie.

« z 7 »

Prvá časť fotoreportu z 20. ročníku Ilavského behu /2016/ – prvých 105 fotografií z už tradičnej akcie.

« z 7 »

Fotoreport z akcie „Medzinárodný Deň rodiny“ usporiadanej v parku J. B. Magina v nedeľu 15.5.2016 od Roberta Zvonára. Pripojil nám k nemu ako bonus aj tri videá:

Deti 4. ročníka Tanečnej skupiny Tweety CVČ Dubnica nad Váhom – Confident
Deti 3 ročníka Tanečnej skupiny Tweety CVČ Dubnica nad Váhom – Futbal to je hra
Staršie mažoretky CVČ Dubnica nad Váhom – video

« z 5 »

Slovo od Kataríny:

Ďakujeme za pekné foto-zábery – podľa mňa plne vystihli príjemnú atmosféru, ktorá na “Otváraní studničiek” vládla.
My, usporiadatelia – všetci absolútni amatéri v oblasti uskutočňovania “masových” akcii, sme išli do “diela” s entuziazmom a veľkou vôľou urobiť svojim ľuďom radosť a dotiahnúť ich do priestoru, kde si spolu, sused so susedom pohovoria, požartujú, doprajú si niečo dobré do úst a žalúdkov, zaspievajú a tak si potom budú na tieto chvíle môcť spomenúť…. K tomu pridal p. Guričan divinové mäsko, dal k dispozícii priam romantické miesto, chalani nielen členovia VMČ vykosili trávu pre posedenie, pripravili ohnisko, narúbali drevo, postavili šiatre, navarili guláš….
A ako na záberoch vidno- aktívne prispeli pri čistení zemiakov, cibule ,cesnaku ženičky ( tiež nie členky VMČ). A ďalšie “ochotníčky” boli v plnej permanencii pri predaji slovenských hamburgerov, koláčikov a slaného , ktoré nám napiekli ochotné Prejťanky.
Super náladu dotvorili harmonikár, ktorý po programe pri otváraní studničky, vyhrával podľa požiadaviek prítomných “spevákov”….
Čiže námahu, ktorú sme vynaložili pri organizovaní a potom pri upratovaní, vôbec nebanujeme a tešíme sa, že spolu pripravíme ďalšie dobré akcie.
A treba tiež pripomenúť to, ako sa ľudia pripojili k myšlienke na zber odpadu, ktorý nazbierali cestou na Kopanicu. Deti pri príchode na Kopanicu obdržali sladkú odmenu za odovzdané vrecko s odpadom a nás blažil pocit, že takýmto spôsobom sme prispeli k enviromentálnej výchove ….
Tak držme si palce.
ĎAKUJEME VŠETKÝM, KTORÍ PRILOŽILI RUKU K ZDARU AKCIE
Katarína

« z 13 »

Fotoreport z oslavy Dňa matiek usporiadanej ZŠ Pavla Demitru na Dutafe.

« z 7 »

Dnes sa v Dubnici nad Váhom spojili štyri malé slávnosti do jednej.

Najskôr hostí privítala a pohostila v parku pri príležitosti otvorenia letnej sezóny Ifigénia, aby vzápätí s viceprimátorom p. Mikoláškom slávnostne „odomkli“ kaštieľ.
Všetci hostia sa následne v priestoroch kaštieľa zúčastnili a mali si možnosť prezrieť novo nainštalovanú výstavu o valašskej kolonizácií. Príjemným spestrením bolo aj predstavenie naozaj podareného a invenčne veľmi zaujímavého modelu kaštieľa z rúk detí špeciálnej školy.
Záver stretnutia hostí a návštevníkov už prebehol na Grotte, pri vernisáži výstavy fotografií I. Valucha.

V priloženej fotogalérií si môžte pozrieť prierez sobotného poobedia v 54 fotografiách.

« z 4 »

« z 5 »
« z 7 »
« z 7 »
« z 4 »
« z 7 »

neskôr aj slovo pridám, zatiaľ len 150 obrázkov ..
a môžete si pozrieť aj ako sa Ďuro v Prejte staval.

« z 10 »

V sobotu 23.4.2016 sa konalo niekoľko brigád (z mnohých) z príležitosti Dňa Zeme a v rámci Dubnickej enviro-jari. Svoje okolie čistili záhradkári ZO Pod Strážou a ZO Pod Zádvorkou. Pridali sa k nim aj Dubnický dobrovoľní hasiči a členovia ZO rybárskeho zväzu čistením koryta potoku Dubnička. 60 fotografií ktoré Vám prinášame sú len malou časťou tohto jedného obrazu Dubnickej enviro-jari …

« z 4 »

Už tradične Oddelenie kultúry a knižnice v Dubnici nad Váhom pripravilo Pálenie Ďura. Druhý krát „Nad teheľnu“, nad DuTaF centrom. Na začiatok DFS Prvosienka predviedla tance na oslavu jari, nasledovala dvomi piesňami SSk Dubnička. Moderátorka vyhlásila súťaž v množstve upletených venčekov. Potom sa deti a ich rodičia začali baviť pletením púpavových venčekov Minulý rok ich bolo upletených 20 a tento rok 41. Ďalej boli súťaže v trúbení na baranom rohu, výrobe píšťaliek, pískaní. Dievčence hádzali venčeky na halúzky stromov, aby sa dozvedeli kedy si vydajú. Pracovníčky CVČ sa hrali s deťmi rôzne hry.

Nastúpil kultúrny program, kde svojím umením k oslave, prispeli súbory Vrbovské vŕby hrajúce sellácku gotiku a Žiarislav a bytosti.
Žiarislav a bytosti svoju inšpiráciu námetovo i celkovo čerpá z pôvodných hudobných i kultúrnych koreňov, avšak s výnimkou niekoľkých ľudových výpožičiek ide o novú tvorbu. Pri horiacej vatre sa vynímala Ohňová šou.

O občerstvenie sa postaralo mesto a DHZ ktorý sa snažil udržiavať pitný režim a hasiť smäd účastníkov.

Videá z akcie na YouTube:

Pletenie púpavového venčeka
Ohňová šou
Vrbovské vŕby

Žiarislav a bytosti

text: Robert Zvonár foto: root

« z 13 »
« z 5 »