reporty

Druhá (ešte nie posledná) časť z fotoreportu, opäť 120 fotografií zo stretnutia slovenských a českých spisovateľov literatúry faktu, spojené s odovzdávaním Slovenskej národnej ceny Vojtecha Zamarovského za rok 2016 v Dubnici nad Váhom.

« z 8 »

V dňoch 4. a 5. novembra 2016 v Dubnici nad Váhom usporiadal Klub spisovateľov a literatúry faktu pod záštitou primátora mesta Dubnica nad Váhom Ing. Jozefa Gašparíka stretnutie slovenských a českých spisovateľov literatúry faktu, spojené s odovzdávaním Slovenskej národnej ceny Vojtecha Zamarovského za rok 2016. Súčasťou  slávnostnej akcie bolo aj neformálne stretnutie a beseda s členmi klubu. Mal som tú česť stať sa súčasťou celej akcie a priniesť Vám z nej fotoreport, rozdelený do niekoľkých častí.

« z 8 »

Minulý rok pribudlo v Dubnici nad Váhom veľa parkovacích miest a aj tento rok pokračuje mesto v trende masívneho skvalitňovania situácie v statickej doprave.  V týchto dňoch sa vodiči potešili dokončeným parkoviskám nad kostolom a na Bratislavskej pred bytovkami č. 438 a 440.

Veľmi túžobne očakávaným parkoviskom je aj práve budovaná parkovacia plocha pred zdravotným strediskom, ktorá vzniká súbežne s príjazdovou komunikáciou a svoje miesto tu nájde 29 automobilov. Táto akcia prebieha v spojení s druhou investičnou akciou, taktiež novým parkoviskom pre 10 automobilov pred bytovkou č. 955.

V časti Pod kaštieľom môžte pozorovať rozostavané nové parkovisko za „Kockou“. Aj táto stavba má svoje dvojča. Už za pár dní a o pár desiatok metrov ďalej sa podstatne rozšíri parkovacia plocha pred bytovkou 634, v časti pred trafostanicou.

« z 3 »

Počasie sa konečne umúdrilo a poznať to aj na intenzite prác na budúcom parkovisku pred zdravotným strediskom 🙂 – zopár ilustračných obrázkov z dnešného dňa:

Dnes nejaký nešťastník, zrejme s „tuzingovou“ úpravou pružín pérovania (zníženým podvozkom), trafil spodkom automobilu poklop kanalizácie presne uprostred parkoviska pred Filagórom. Odniesla si to evidentne vaňa motora a náraz ju poškodil tak fatálne, že na mieste zostal celý jej obsah – niekoľko litrov poriadne čierneho motorového oleja ( zrejme TDI 😛 ).

Neborák sa zobral preč a neohlásil nehodu. Ignorantsky ju neohlásil ani nikto z parkujúcich a z prechádzajúcich vodičov, aj keď po nich zostávali olejové stopy po prejazde mastnou kalužou, po celom parkovisku.

Skúsil som teda ja zavolať mestských policajtov a tí po obhliadke miesta privolali našich Dubnických hasičov. Traja muži a dve kade perlitu spravili svoje.  Zopár fotiek z toho čo sa dialo som postol do fotogalérie:

Dorobil som všetky fotky (364 kusov JPG – 4,7GB) čo som mal nafotené. Bohužiaľ na štvrtý deň som musel opustiť partiu  ľudí čo dokončievala prístupový most na Uhrovský hrad a tak (zatiaľ) nevidíte výsledok. Dúfam že sa „hore“ čo najskôr dostanem a napravím to 🙂

Pozrieť si môžete druhú, aj prvú časť fotoreportu, každú  v samostatnom albume.

« z 9 »

Pokračovanie – druhá časť fotoreportu z tesárskeho workshopu a dokončenia stavby prístupového mostu na Uhrovský hrad.

« z 8 »

Kto si chce prečítať o čo šlo, nech sa páči .. Ja iba dodám: prvá séria fotiek, ktorú som spravil od štvrtku do nedele je na svete. Bohužiaľ  stretnutie pokračovalo (vlastne ešte pokračuje) až do utorka a ja som musel odísť… Tak dúfam že čoskoro aspoň finálnu prácu odfotím 🙂
Kto nezažil, neuverí, Treba si na vlastnej koži odžiť atmosféru a človeka to často pozitívne poznamená na celý život 😉

« z 8 »

Kto chce, môže si pozrieť aj moje staršie fotky z  návštev Uhrovského hradu.

 

Dnes nám započali prvé práce na novom, túžobne očakávanom  parkovisku pred zdravotným strediskom …

« z 2 »

a o dva dni:

6. ročník verejnej súťažnej výstavy usporiadanej fotoklubom Považie v Trenčianskych Tepliciach.

« z 6 »

Fotoreport z charitatívny behu usporiadaného Champion Club-om a mestom Dubnica nad Váhom „Pro Bono“ na podporu sociálne slabým rodinám.

« z 8 »

Posledný fotoreport z 53. ročníku Medzinárodných dní cyklistiky v Dubnici nad Váhom a aj posledná etapa na trati: Dubnica nad Váhom (štart cesta od ZVS pod DUTAFom) – Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice – Motešice – Neporadza – Svinná – Veľká Hradná – Malá Hradná – Ruskovce – Držkovce – Dubodiel – Trenčianske Jastrabie – Trenčianske Mitice – Neporadza –
Motešice – Trenčianske Teplice – Trenčianska Teplá – Dubnica nad Váhom (cieľ na kopci nad DUTAFom).

« z 6 »

53. ročník Medzinárodných dní cyklistiky v Dubnici nad Váhom sa niesol – za výdatnej pomoci mesta – v snahe oživiť športové dianie v meste aj založením nových tradícií. Jednou bola jazda cyklo nadšencov medzi družobnými mestami Otrokovice a Dubnica nad Váhom. Druhou založenou tradíciou bolo stretnutie bývalých cyklistov, činovníkov či ľudí, ktorí sa v bohatej minulosti cyklistického športu významne podieľali na dianí v Dubnickej cyklistike na DUTAF-e.
Všetkým pozvaným a zúčastneným udelil primátor mesta Ing. Jozef Gašparík ďakovnú listinu, za reprezentáciu mesta Dubnica nad Váhom a za rozvoj cyklistického športu v našom meste.

« z 5 »

V sobotu, 24.9.2016 pokračoval 53. ročník Medzinárodných dní cyklistiky treťou etapou, pretekom jednotlivcov z družobných Otrokovíc (CZ) do Dubnice nad Váhom. Pretek bol zaujímavý aj tým, že trasu si prešlo niekoľko desiatok hobby cyklistov z Dubnice nad Váhom a okolia, ktorých už ráno o 6:00 zaviezol autobus s prívesom pre bicykle na štart do Otrokovíc. Samozrejme, tu sa k nim pridala enkláva domácich hobíkov (tí mali zabezpečený zasa odvoz po absolvovaní trasy). Túto akciu môžme považovať za prvý ročník, nakoľko usporiadatelia Medzinárodných dní cyklistiky chcú aj vďaka úspechu celej akcie pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.  Celé stretnutie hobby cyklistov z družobných miest sa skončilo tak ako malo, družne pri pivku a guláši na DUTAFe 🙂

« z 10 »

Druhý fotoreport z 53. ročníku Medzinárodných dní v cyklistike: mestské kritérium z 23.9.2016, Nová Dubnica.

« z 7 »

Prvý fotoreport z 53. ročníku Medzinárodných dní v cyklistike: časovka z 23.9.2016, Trenčianske Stankovce – Beckov – Trenčianske Stankovce.

« z 8 »

Posledná, tretia časť fotoreportu z prvého ročníku súťaže vo varení gulášu v Prejte.

« z 3 »

Druhá časť – opäť 60 fotografií z upršaného, ale podareného a veselého prvého ročníku súťaže vo varení gulášu v Prejte.

« z 4 »

Prvá časť – 60 fotografií z upršaného, ale podareného a veselého prvého ročníku súťaže vo varení gulášu v Prejte. Pozrieť si môžte – ešte v starej fotogalérií – aj obrázky z nultého ročníka 2015.

« z 4 »

Trnava utpela výhru ..

« z 3 »