Workoutové ihrisko pred otvorením

Workout je v permanencií na plné pecky 😀 Aj keď je to stále – oficiálne – stavenisko. Všetky razítka a náležitosti s tým spojené bude mať až v piatok /15.6.2018/. Dovtedy by tam nemala byť ani noha. Nie je zrejme ale v ľudských silách zabrániť cvičeniu chtivým Dubničanom aby tam šli makať. Od rána do večera, každý deň. Aj keď oficiálne bude workoutové ihrisko spustené v pondelok /18.6.2018/ o 17:00. Týmto Vás všetkých pozývame, aj na úvodný program, v ktorom by sa mali predviesť workout „profíci“ a ukázať Vám, koľko driny Vás čaká, ak sa im chcete aspoň priblížiť. Postarším, rekonvalescentom, či tým, čo jednoducho netúžia po špičkových výkonoch postačí nepreberné množstvo fitnes náčinia. Určite bude jedným zo zlatých klincov programu aj ocenenie čerstvému majstrovi sveta z Dubnice nad Váhom v naturálnej kulturistike.

« z 4 »

POZITÍVA? Naozaj obrovský záujem, potvrdzujúci že nový slogan na mestskom štadióne – DUBNICA, MESTO ŠPORTU – určite nie je pritiahnutý za vlasy. Záujem potvrdzujúci opodstatnenosť na Slovenské pomery špičkového a naozaj nevídaného zariadenia.

NEGATÍVA? Za pár dní sa určite nejaké ukázali – nevieme sa chovať ako sa sluší a patrí. Mládež skáče po stoloch a lavičkách, Rozhadzujeme odpadky okolo seba, Celá trieda detí, vrátane p. učiteľky nepoužije pri ceste na plochu workoutu z priestorov štadióna vybudované exkluzívne schodisko, ale skráti si cestu po násype. Že na tomto bola práve vysadená zeleň kvôli spevneniu svahu, natiahnutá geotextília a upravený povrch kôrou, to nevadí. Však robotníci povyhrabávajú zosypanú kôru z rigola a opäť ju spolu s geotextíliou rozprestrú po svahu.

Určite je negatívom aj to, že z workoutového ihriska sa chvíľami stáva detské. Nie na cvičenie, ale na bláznenie. Aj keď oplotená plocha, s mäkkým povrchom láka, aby rodičia teoreticky „bezpečne odložili, či venčili“ svoje malé deti. Mali by si ale uvedomiť, že malé decko nemusí rozmýšľať. Stačí strčiť ruku do pohyblivých častí fitnes náradí a nešťastie, naozaj vážny úraz môže byť na svete. Zodpovedný v tomto prípade nie je nik iný, ako rodič, ktorý bez dozoru pustí, či nechá maloleté dieťa v takomto prostredí. Rodič, ktorý by mal premýšľať aj za svojho neposedného šarvanca …

Vybudovaním a otvorením ihriska nie je ešte nie je koniec všetkým prácam. Je nutné vykonať odvodnenie priľahlého parkoviska, ktorého stovky metrov štvorcových asfaltovej plochy zvádza dažďovú vodu k plotu a vchodu na ihrisko. Tiekla tam aj predtým, len to nikoho nevzrušovalo. Dokázala sa strácať na veľkej zarastenej ploche, na ktorej je teraz ihrisko. Projekt odvodnenia ráta s drenážnym výkopom o šírke cca 1/2 metra po celej dĺžke plotu, až do hĺbky štrkovej vrstvy. Výkop sa naplní makadamom a povrch zasype jemnejšou drťou, tak aby zvádzal vodu do spodných vrstiev – ako káže ekológia.

Veríme že workoutové ihrisko bude naozaj dlho slúžiť každému, kto má záujem. Že k výmene, či oprave mobiliáru a zariadení bude dochádzať len vplyvom opotrebenia, ale nie vďaka vandalstvu. Veríme že sa budú všetci návštevníci riadiť návštevným poriadkom (ktorý tam bude vyvesený) a že správanie vandalov, či nespratníkov nám nebude ľahostajné. Keď si aj sami netrúfneme zakročiť a napomenúť, či vykázať takéto osoby, aspoň zavolať mestskú políciu…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *