Zapálenie tretej Adventnej sviece

O tom že Dubničania nie sú poverčivý, svedčí ich naozaj hojná účasť na zapálení tretej Adventnej sviece, ktoré tentokrát pripadlo na nedeľu, 13. decembra. Rozožať sa ju podujal primátor z družobného mesta Otrokovice p. Jaroslav Budek spolu s našim primátorom p. Jozefom Gašparíkom.
2015_12_13-DSC_1186

A Dubničania potvrdili aj to, že po dlhom čase sa preberajú aj z (nielen) kultúrnej letargie. Prekvapila ma totiž ich naozaj bohatá účasť, a to aj napriek nie príliš ideálnemu počasiu. Naozaj veľký počet zúčastnených podčiarkuje aj skutočnosť, že tentokrát nevystupovali deti materských a základných škôl, ako pri zapaľovaní prvej, ani žiakov ZUŠ s deťmi z CVČ pri zapaľovaní druhej sviece a rozožatí Vianočného stromu. Vtedy sa tak trochu aj predpokladá podobná účasť, kvôli prítomnosti rodičov a starých rodičov, ktorí sprevádzajú svoje deti, či sa len chcú pozrieť na ich vystúpenie.
O kultúrny program sa postaral Ženský spevácky zbor, ktorý pricestoval spolu s p. Budekom z družobných Otrokovíc a svojim programom vyplnil celý večer na námestí Matice slovenskej.

« z 3 »

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *