eRZet

2015_07_24-DSC_9886_DxO

Po Jazde za vysvedčenie 6. februára 2016 sa električka Trenčianskej elektrickej železnice, n. o. vydala znova na svoju púť ako Veľkonočná električka 27. marca 2016 z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc. O dobrú náladu sa postarala pätica folkloristov s harmonikou, gajdami, ozembuchom, svojimi hlasivkami a dobrou náladou. Nakoľko oba vagóny boli preplnené doprovod robil aj autobus. V cieli bol pre cestujúcich pripravený horúci čaj a punč.

Teraz najbližšie sa električka sviatočne rozbehne 7. mája 2016 ako Sväto-floriánska električka. Už sa môžete tešiť na električku v sprievode požiarnických vozidiel.

eRZet

« z 3 »

Mesto Ilava – oddelenie kultúry v spolupráci s Považským osvetovým strediskom v Považskej Bystrici usporiadalo, v dome kultúry a vonku pri DK, podujatie pod názvom Veľkonočné tradície.

Po celý deň mohli návštevníci obdivovať šikovné ruky majstrov ľudového remesla. Mohli sme sa pokochať zdobenými kraslicami, ale aj zakúpiť rôzne druhy kraslíc z rôznych vajíčok, ba aj pštrosie (napr.: maľovaným, vyškrabávaním, drôtovaním, brúsením, voskovou technikou, brúsením keramických vajíčok, patchworkom a iným), veľkonočné aranžmán, medovníčky, výrobky z dreva, šúpolia, paličkovanú čipku. Návštevníci pozorne sledovali šikovné ručičky pri výrobe paličkových čipiek.

Ochutnať ste mohli dobroty pripravené členkami Klubu dôchodcov v Ilave. Pripravené boli Tvorivé dielne pre deti ZŠ. Tradične usporiadatelia, pre Vás, privítali SOŠ Pruské – cukrári, aranžéri.

O kultúrne vyžitie sa postarali Detské folklórne súbory Laštek a Vretienko z Ilavy a Latovček z Dolnej Súče, Spevácka skupina Udičanka z Udiče, Folklórna skupina Strážovanka zo Zliechova. Zaujali všetci no hlavne deti, ich zaujatie predviesť sa so slovenským folklórom.

Robert Zvonár

« z 7 »

No Images found.

Klub dôchodcov Prejta (čo je miestna časť Dubnice nad Váhom), v spolupráci s Výborom mestskej časti Prejta a pod odborným dohľadom p. Janky Okuliarovej – Čugovej pripravil pre občanov Prejtej pekné nedeľné popoludnie.

Ženičky – šikovníčky pripravili pre svojich spoluobčanov, pred blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami, prezentáciu svojich výrobkov s veľkonočnou tematikou. Mohli sme sa pokochať zdobenými kraslicami z rôznych vajíčok od prepeličích po pštrosie (napr.: maľovaným, vyškrabávaním, drôtovaním, brúsením, voskovou technikou, brúsením keramických vajíčok, patchworkom a iným). Videli sme vyzdobené parníčky, a čo šikovnejší mohli pridať ruku dielu, žiaľ boli to zväčša deti. Pozreli sme si pletenie korbáčov a zdobenie halúzok narezávaním. Návštevníci pozorne sledovali šikovné ručičky pri výrobe paličkových čipiek. Nezabudlo sa ani na občerstvenie. Na dobrú chuť sme okoštovali slané či sladké koláče, na zdravie vínko, či teplý čajík. Malé deti tam mali zábavný kútik na maľovanie, alebo hranie sa s hračkami.

Tak dovidenia o rok.

Robert Zvonár

« z 4 »

Dňa 27. februára 2016 sa na Námestí Mierovom v Trenčíne konal predvolebný míting Obyčajných ľudí a nezávislých osobností. Na námestí sa zišlo okolo 150 občanov.
Moderátori Natália Gálisová a Michal Šipoš – bojovník proti hazardu, ktorý vo svojom rodnom meste Starej Ľubovni, zorganizoval viacero úspešných petícií. Spolu s ďalšími ľuďmi založil občianske združenie Zastavme hazard, ktorého cieľom je zastaviť rozmach herní a hracích automatov na celom Slovensku – chodili medzi návštevníkmi a pýtali sa ich na ich názory na vládu Roberta Fica a informovali o možnostiach zmeny smerovania Slovenskej republiky. Sympatizanti si mohli odniesť knihu Gorila, odznaky, tričká, pexeso a iné upomienkové predmety Obyčajných ľudí a nezávislých osobností.

Na úvod prehovoril Ján Buday, tribún prevratu roku 1989, apelujúc na ľudí aby išli voliť, nakoľko v roku 1989 mohli situáciu na Slovensku zmeniť ľudia, ani teraz nám zmenu nik nevybuduje, zasa to budeme iba my, občania. Ďalej k mikrofónu pristúpila Veronika Remišová – jednotka na kandidátke (študovala na prestížnych univerzitách Sorbonne v Paríži a v Cambridge), ktorá odhalila kauzy ministra Pavlisa a naposledy predraženú zmluvu na kompu na Dunaji. Po nej vystúpili MUDr. Alan Suchánek, ktorý odhalil podvod na pacientoch pri nákupe CT prístroja do nemocnice v Piešťanoch, Erika Jurinová podpredsedníčka Národnej rady Slovenskej republiky, Gábor Grendeľ – exnovinár z Twistu, TA3 a TV Markíza, Ján Marosz – spoluzakladateľ Občianskeho združenia Proti korupcii. Na mítingu sa zúčastnila aj jedna pani spochybňujúca získanie majetku predsedu hnutia a verbálne napádala aj MUDr. Alana Suchánka.

Mítingu sa zúčastnili ďalší kandidáti na poslancov do Národnej rady Slovenskej republiky: Anna Verešová, Milan Kuriak, Róbert Halák, Marián Kališ, Matúš Bystriansky, Eva Ivanovová, Jaroslav Hupka, Romaň Vaňo a Jozef Viskupič vyzývajúc občanov zúčastniť sa volieb a voliť s rozumom.

Záverom si účastníci urobili spoločnú fotku v tričkách, zasvietili na cestu svetielkami z mobilu a rozlúčili sa Slovenskou hymnou.

Tento článok je reportáž z predvolebného mítingu Obyčajných ľudí a nezávislých osobnosti. Nemusí sa stotožňovať s názormi pisateľa a poskytovateľ priestoru na tejto internetovej stránke sa určite nestotožňuje s názormi osôb vystupujúcich na predvolebnom mítingu.

« z 3 »