Pochod Prejtskou dolinou

Asi sa budem už opakovať v slovách chvály na organizátorov kultúrneho života v Prejte. Zrejme už mali naozaj dosť dlhoročného závoja nudy a flegmatického plynutia času, lebo sa rozhodli razantne s tým niečo spraviť.
Po nultom ročníku súťaže varenia gulášu, ktorý aj napriek nepriazni počasia prekvapil svojou úrovňou a dobrou zábavou, po prvom ročníku „Tvorivého Mikuláša“, ktorý nepotešil len deti, či vnúčence, ale všetky generácie Prejťanov, dokladom čoho bola naozaj veľká účasť (dokonca aj otcov a dedov) a príjemná atmosféra, prišiel prvý ročník „pochodu Prejťanskou dolinou“. Dostal som pozvanie a priznám sa že som šiel rád (aj keď ma komando miestnych tínedžeriek už nemôže ani cítiť kvôli fotoaparátu 😀 ) a s napätím som čakal, ako sa im podarí udržať vysoko nastavenú latku po dvoch predchádzajúcich akciách.
S radosťou som opäť mohol konštatovať že zvládli všetko na výbornú. Účasť naozaj viac ako hojná, špekáčiky, klobásky či slaninka upečená na ohni ktorý statočne udržiaval p. Kubovič chutili, chlieb s marmeládou zo svine a cibuľou chutil znamenite. Varené vínko rozvoniavalo do ďaleka a čaj bol naozaj horúci. Kto potreboval zohriať aj kosti, mohol si doň kvapnúť ešte aj trošku živej vody. Všetci sa bavili a veľa ľudí využilo slnko nad inverziou. Z koncového bodu pochodu sa vybrali ešte ďalej, smerom na Kopanicu, či nad Iliavku, aby si ho užili.
Dúfam len (ako som už spomenul v slovách k akcií na Mikuláša) že tieto tri akcie budú mať pokračovanie aj na budúci rok a stanú sa tradíciou, ktorú budú aj nasledovníci terajších usporiadateľov s hrdosťou udržiavať a možno ešte aj niečo nové do kalendára akcií pridajú 😉
Ja už na záver pripojím len zopár obrázkov …

« z 8 »

Jeden názor na “Pochod Prejtskou dolinou

  1. Katarina

    Juraj,
    dakujeme za skvele foto-zabery a slova uznania…
    V sobotu 9.1.2016 VMČ Prejta planuje slavnostne posedenie kde chce podakovat vsetkym “ ochotnickym spolupracovnikom“ (medzi ktorych radime aj Vas).
    Dufame, ze prijmete pozvanie nie ako fotografista (skvely) ,ALE ako sukromna osoba bez fotoaparatu.
    Pozvanka bude vcas dorucena-nepokazte nam to odmietnutim…
    Katarina

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *