reporty

Dnes sa po troch rokoch opäť v kaštieli rozbehol kurz Dubnickej výšivky – gatry. Desať žien z Dubnice nad Váhom a Nemšovej naberalo vedomosti ako na klasickú výšivku charakterizujúcu Dubnicu nad Váhom, v prvej časti kurzu. Prajeme im do ďalších častí kurzu, a pri vyšívaní historického klenotu nášho kraja hodne trpezlivosti 🙂 Zopár fotografií z akcie:

« z 4 »

Druhá, záverečná časť fotoreportu zo zimného štadióna a akcie usporiadanej SZĽH a MHK Dubnica nad Váhom.

« z 3 »

Prvá časť z fotoreportu zo zimného štadióna a akcie usporiadanej SZĽH a MHK Dubnica nad Váhom.

« z 4 »

Hotovo. Všetko čo som mal z tejto akcie je vystavené 🙂

« z 5 »

Druhá časť fotoreportu z Trojkráľového „Prechodu Prejťanskou dolinou“

« z 4 »

Minulý rok sa akcia konala prvý krát a dosiahla úspech. Tento rok, aj napriek krutému mrazu Výbor mestskej časti Prejta usporiadal túto akciu pre všetky vekové kategórie opäť. Neviem ako to robia, ale účasť bola – aj vzhľadom na podmienky – nevídaná. Možno k tomu prispel uvítací výbor v cieli prechodu, ktorý každému podaroval účastnícky pamätný list. Možno k tomu prispel aj fakt že každý dospelý pri príchode do cieľa bol podrobený lekárskemu  ošetreniu, v podobe prevenčného štamperlíka slivovice  a nebolo sa treba čakať na časenku, či sa objednávať a dokonca nebol potrebný ani doplatok za poskytnutý úkon 😀 .
Prvých 60 fotografií z akcie:

« z 4 »

Čas adventu je už takmer za nami. Ten z roku 2016 si budeme môcť aj neskôr aspoň kúštik pripomenúť, vyvolať ho v spomienkach aj vďaka pár fotografiám, ktoré sa mi podarilo urobiť počas štyroch zapálení Adventných sviec. Zatiaľ ste mohli vidieť tri. A tu je fotoreport z toho štvrtého:

« z 5 »

Posledná, tretia (a najobsiahlejšia, až 83 obrázková) časť fotoreportu z „Tvorivého Mikulášskeho popoludnia v Prejte“.

« z 6 »

Čas letí ako voda – a zvlášť pred Vianocami. Ani sme sa nenazdali a už sme rozožali tretiu Adventnú sviecu…

« z 4 »

Podarilo sa mi dokončiť a uploadnúť druhú časť, druhých 60 fotografií z fotoreportu „Tvorivé Mikuláške popoludnie“ v Prejte.

« z 4 »

Prvá časť fotoreportu z akcie usporiadanej mestským výborom v Prejte – Tvorivé Mikuláške popoludnie. Super akcia, decká sa bavili, učili sa udržiavať tradície a prišiel aj Mikuláš! 😀

« z 4 »

Konečne sa mi podarilo dorobiť fotoreport z rozožnutia druhej adventnej sviece a Vianočného stromu na námestí Matice slovenskej …

« z 5 »

« z 5 »

Už aj parkovisko na príjazdovej komunikácií ku zdravotnému stredisku dostáva svoju finálnu podobu. Dnes v podobe vodorovného dopravného značenia…

« z 3 »

Dnes sa pri príležitosti 42 nedožitých narodenín svetovo asi najznámejšieho Dubničana – Pala Demitru, konala malá spomienková slávnosť, na škole ktorú ako chalan navštevoval, teraz už pomenovanej po ňom: ZŠ s MŠ Pala Demitru. Malej oslavy sa zúčastnili vzácni hostia – Palov otec, manželka Majka Demitrová, primátor mesta Dubnica nad Váhom Ing. Jozef Gašparík, prezident SZĽH Ing. Martin Kohút spolu s Robom Pukalovičom.
Celá slávnosť dostala veľmi milý podtón aj vďaka tomu, že Majka Demitrová práve tu, v spoločností najmenších, krstila svoju ďalšiu rozprávkovú knižku pre deti – Príbehy z Veterníkova.

« z 6 »

« z 5 »

Fotoreport z mestského zastupiteľstva:

« z 5 »

Parkovisko pred bytovým domom 955 je  odovzdané k užívaniu. Už iba okolie čaká na dokončenie terénnych úprav a investičné dvojča – parkovisko na príjazdovej ceste k poliklinike tiež už naberá reálne kontúry. Dva pohľady  zo 14. a 18. novembra vykresľujú situáciu:

« z 2 »

Práce na parkoviskách pri  bytovom dome 955 a na prístupovej komunikácií ku zdravotnému stredisku znateľne pokročili …

« z 2 »

Posledná, tretia časť fotoreportu zo stretnutia slovenských a českých spisovateľov literatúry faktu, spojené s odovzdávaním Slovenskej národnej ceny Vojtecha Zamarovského za rok 2016 v Dubnici nad Váhom.

« z 5 »