reporty

Pôvodne som plánoval veľký fotoreport z celookresného cvičenia hasičov DHZ aj za účasti našich profesionálov z Dubnice nad Váhom, ktorý sa konal v Prejte, robiť po častiach v priebehu budúceho týždňa.
 
Potom si ale hovorím že keď niekto potrebuje týchto chalanov, tiež mu nepovedia že OK, ale prídeme zajtra, alebo pozajtra. Prídu čo najskôr. Tiež neodchádzajú skôr, ako je hotovo. Preto som si sadol k počítaču včera po obede a práve teraz som dokončil celý fotoreport. Ak som dobre rátal – 128 fotografií o tom ako z Horekončia doviedli vodu na samý vrch jeden a pol kilometra vzdialených Plieškov a uhasili virtuálny cvičný lesný požiar po prekonaní prevýšenia viac ako 180 výškových metrov. Chalani, naozaj dobrá práca!
« z 11 »

Ako fotograf mám mnoho restov. Často stihnem z nejakej spoločenskej udalosti spraviť len pár fotografií pre okamžitú potrebu a celý fotoreport čaká, až nájdem dostatok času aby som ho spravil. Dnes skoro pol dňa sedím nad reportom z krstu knihy „Prejta“. Sú to totiž presne tri roky, čo sa táto milá slávnosť konala.

Zároveň to ponímam aj ako malú oslavu toho, že môj web pred pár dňami zaznamenal dva milióny návštev od svojho vzniku – od septrembra 2015.

« z 10 »

Štart záverečnej – štvrtej etapy v Trenčianskych Tepliciach

« z 6 »

Fotogaléria z 11.09.2021

« z 7 »

Fotoreport (pod textom) z 30. Medzinárodného stretnutia občanov Čiech, Moravy a Slovenska, konaného z príležitosti 77. Výročia Slovenského národného povstania a 74. Výročia porazenia banderovských sotni na Slovensku dňa 4. Septembra 2021.

Stretnutie organizovala Národná rada Klubu českého pohraničia, Okresný výbor Komunistickej strany Slovenska v Žiline, Krajská organizácia jednoty dôchodcov Slovenska v Žiline a VZDOR – strana práce, s programom:

– kladenie vencov a uctenie pamiatky na strážmajstra ZNB Ladislava Patočku pred jeho pamätnou doskou v obci Krasňany,
– kladenie vencov pri pamätníku príslušníka ZNB v obci Varín,
– kladenie vencov pri pomníku padlým francúzskym partizánom na Vrchu Zvonica pri Strečne.

Pre priblíženie historických udalostí – prejav JUDr.Rudolf Peltana, člena vedenia Národnej rady Klubu českého pohraničí pod pamätnou doskou v obci Varín:

(viac…)

Aj napriek tomu, že ma „mesto“ dalo vyhodiť ešte pred začiatkom koncertu SBS-ke (hneď ako som vstúpil, ďakujem A.G. za bleskový pokyn veliteľovi SBS), čo sa mi za dlhé roky a desaťročia fotopraxe ešte nestalo, dokonca ani v zahraničí, aj napriek tomu Vám prinášam (ako fotiaci divák), 77 obrázkov z koncertu Kataríny Knechtovej.

Bol som zhrozený, keď som videl akú fotografiu zo zahájenia koncertu spravili nášmu mestu .. pardon, Mgr. et Mgr. Petrovi Wolfovi a vystavili  na FB. Bohužiaľ až priveľa ľudí v našom meste robí to, čo nevie 😉 Preto som si dovolil spraviť ja tri obrázky, ktoré mu týmto venujem, aj napriek tomu že ma dali vyhodiť 😛  Hold, keď egocentrizmus, samoľúbosť, ješitnosť, pomstychtivosť a ľudská malosť zatemní zdravý rozum 😆 

« z 7 »

Tretí benefičný koncert pre Moravu v BISTRE KÁMO Ilava:

« z 11 »

Fotoreport – 140 obrázkov z druhého benefičného koncertu pre pomoc tornádom postihnutej Morave v Bistre KÁMO Ilava:

« z 12 »

Séria fotografií z osláv MDD v Podunajských Biskupiciach – fotenie s Mášou a medveďom. V tomto momente asi najvhodnejší spôsob zverejnenia fotografií z tejto akcie. Venované Biskupičanom 😉

« z 13 »

Fotoreport – 111 obrázkov z benefičného koncertu pre Moravu v Bistre KÁMO v Ilave

« z 10 »

Tretia a záverečná séria fotografií, ktoré vznikli v Mikulčiciach a Moravskej Novej Vsi a ktoré sa snažia aspoň trošku priblížiť hrôzu a nešťastie, ktoré spôsobilo vyčíňanie počasia na Južnej Morave. 

Prvá časť fotoreportu
Druhá časť fotoreportu

« z 3 »

Druhá časť fotoreportu, druhá séria 60-tich fotografií:

No Images found.

Prvá časť fotoreportu – slovo k fotografiám.

Prvá časť fotoreportu. Všetko podstatné k fotkám je povedané vo videu od Impulz Press-u:


Fotografie vznikli 27.6.2021 v Mikulčiciach a Moravskej Novej Vsi. Fotografia alebo video, či už v TV, či na YT nedokáže sprostredkovať všetku tú hrôzu. Človek si ju uvedomí až na mieste, v priamom kontakte s ňou… Vtedy Vám vlezie pod kožu všetkými zmyslami.

« z 5 »
« z 7 »

12..12.2020 bolo v Bratislave viac protestov. Je zaujímavé že ten so začiatkom o 15:00, ktorý sa konal na námestí SNP, naše verejnoprávne, ale aj komerčné médiá odignorovali. Šlo pritom o protest bez účasti politických strán, čisto občiansky, organizovaný a naplnený členmi niekoľkých facebookových skupín.

« z 7 »

Protest občanov nespokojných s vládou SR a Igorom Matovičom, usporiadaný ĽSNS v Bratislave na Hodžovom námestí 12. 12. 2020 o 12:00

« z 7 »

1.11.2020 o 01:30 sa konal v Trenčíne na Mierovom námestí tichý protest, spojený so zapaľovaním sviečok proti nezmyselným reštrikciám vlády SR a jej premiéra Matoviča. Ako odpor zákazu návštev cintorínov, hoc i v mieste bydliska, nemožnosti zapáliť sviečku na hrobe príbuzných vo Sviatok všetkých svätých a na deň Pamiatky zosnulých. Vo fotogalérií je 45 fotografií z protestu:

« z 4 »
« z 5 »

Konečne som včera v noci dorobil obrázky z protestu proti chaotickým opatreniam „COVID-19“ bez hlavy a päty. Konal sa 17.10.2020 na Námestí slobody v Bratislave. Fotografií je naozaj veľa – až 220 (pod článkom), ale snažil som sa o čo najvernejší obraz, ktorý sa dá vidieť. Nebudem nikomu nič vnucovať, zhrniem bodovo len svoj názor a to čo som videl + plus pár reakcií na „fakty“, ktoré kolujú po internete a v médiách. Bez snahy o  zaujaté, či akoukoľvek ideológiou a demagógiou skreslené fakty. Všetci čo majú otvorenú myseľ si spravia, či opravia svoj názor sami.

FOTOGRAFIE POD ČLÁNKOM!

1 – Počet zúčastnených odhadujem na minimálne 2.000 ľudí. Nejde len o najpočetnejšiu skupinu, ktorá sa zhromaždila pred bránou úradu vlády, ale aj o veľké či menšie skupiny ľudí, ktorí stáli po celom námestí, len sa z celkom pochopiteľných dôvodov čiastočne separovali . Dvetisíc považujem za mnou akceptovateľné minimum, uvádzané počty pod túto hodnotu už považujem za demagógiu (už aj preto že som na niektorých fotkách v plnom rozlíšení počítal hlavičky, aby som mal lepšiu predstavu o veľkosti davu). Za úplne normálnu hodnotu odhadu považujem 2.500 a za hornú hranicu asi 3.000 ľudí. Množstvá zúčastnených nad 3.000 už považujem za skreslené.

2 – Bohužiaľ bol protest bez akejkoľvek organizácie na mieste, so všetkými negatívami. Za najväčšie považujem nejasné formulácie myšlienok a požiadaviek, absenciu akéhokoľvek výstupu, ultimáta a požiadaviek. Jedinou myšlienkou, ktorá veľmi často zaznievala v dave bola tá, že nabudúce v Trnave pred Matovičovcami… (viac…)

Fotoreport – 163 fotografií z dohrávky 3. kola Slovnaft Cupu.
Vďaka chybe v číslovaní fotografií sú tieto trošku poprehadzované, teda je narušená chronológia, za čo sa ospravedlňujeme 😉 

« z 14 »