Veľkonočné tradície v Ilave

Mesto Ilava – oddelenie kultúry v spolupráci s Považským osvetovým strediskom v Považskej Bystrici usporiadalo, v dome kultúry a vonku pri DK, podujatie pod názvom Veľkonočné tradície.

Po celý deň mohli návštevníci obdivovať šikovné ruky majstrov ľudového remesla. Mohli sme sa pokochať zdobenými kraslicami, ale aj zakúpiť rôzne druhy kraslíc z rôznych vajíčok, ba aj pštrosie (napr.: maľovaným, vyškrabávaním, drôtovaním, brúsením, voskovou technikou, brúsením keramických vajíčok, patchworkom a iným), veľkonočné aranžmán, medovníčky, výrobky z dreva, šúpolia, paličkovanú čipku. Návštevníci pozorne sledovali šikovné ručičky pri výrobe paličkových čipiek.

Ochutnať ste mohli dobroty pripravené členkami Klubu dôchodcov v Ilave. Pripravené boli Tvorivé dielne pre deti ZŠ. Tradične usporiadatelia, pre Vás, privítali SOŠ Pruské – cukrári, aranžéri.

O kultúrne vyžitie sa postarali Detské folklórne súbory Laštek a Vretienko z Ilavy a Latovček z Dolnej Súče, Spevácka skupina Udičanka z Udiče, Folklórna skupina Strážovanka zo Zliechova. Zaujali všetci no hlavne deti, ich zaujatie predviesť sa so slovenským folklórom.

Robert Zvonár

« z 7 »

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *