Štrajk lekárov 2011 (pokračovanie) – časť 5.

Z blogu jednej lekárky – prečo odišla zo Slovenska… http://moje.hnonline.sk/node/6835 – 
Ako zarába slovenský lekár (http://moje.hnonline.sk/node/6835)

..hm…čítala som ten blog lekárky, ktorá odišla zo Slovenska…nemala žalúdok na to, aby brala…ako berú všetci…že berú to vieme, ale aký treba mať žalúdok?..na objem, koľko zje, či koľko zvládne zobrať z rúk pacienta?..že lekári berú, to vieme,čím vyšší v hierarchii, tým viac..tak ak sa im toto máli, čo ešte chcú?..prečo ani jeden nepovie otvorene, čo chce?..taký primár-koľko by mu stačilo?..koľko eur by mal dosť, aby sa cítil ako boh, ako ten, čo má v rukách život pacienta?..koľko peňazí na to treba?..

Pepsi, veď v tom článku bolo predsa jasne napísané, že vrchná kasta neštrajkuje, načo by aj, však sa vedia dostať na 30.000€ mesačne…
Hnus a des a vlastne lekári bojujú týmto štrajkom proti vrchnej kaste, tak akosi mi to vychádza. S.ať do vlastného hniezda nebudú, lebo by sa kariérne znemožnili a do tej high kasty treba dorásť a byť učňom a tovarišom a je otázne, kto bude hore pustený raz.
A poprosím nespokojných pacientov o ústretovosť k všetkým lekárom, ktorí prijímajú v ordinačnom čase farma reprezentantov. Už si to preboha dajme natlačiť do tých nechápavých hláv, že tu sa zarábajú prachy a pacient v čakárni je len nutnosť, ktorú treba strpieť, aby sa chechne sypali.
Ľutujem učňov a tovarišov, ostatný zdravotnícky personál a ľutujem chorý národ slovenský!
A tá doktorečka, čo sa odvážila niečo také napísať, tá nech sa na SK ani nevracia, tú by tu niekto zamordoval.

***

Ako je možné, že zamestnancov voči zamestnávateľom zastupuje ŠEF ODBORAROV NA SLOVENSKU , ktorý je však veľký PODNIKATEĽ a VLEKÁR Marian Kollár, ktorý vlastní s.r.o. -gynekologická ambulancia, na Antolskej, ehm ,aký má asi nájom? a asi koľko platí za INÉ služby…. ,a ako môže tak sprosto pobalamutiť lekárov,(ktorí majú ozaj iba tú pracovnú zmluvu v rukách) na celom Slovensku, že títo neprídu ani k ťažko chorým malým deťom ? Ako ľahko sa bude teraz privatizovať či budovy resp. nebytové priestory všetkým “ zainteresovaným! To fakt nedošlo tým ostatným lekárom, že robia “ fantastické Křoví“ pár vyvoleným ? 
nech sa pozrú do Rakúska, koľko operácií musia za mesiac vykonať, aby si ZASLÚŽILI plat, a tu sa polovicu mesiaca nerobí , lebo im poisťovne nedali financie !!! Ako je možné, že poniektorí sú permanentne polovinu mesiaca na „služobkach“ v exotických destináciách a dokonca niektorí ani nestíhajú vybrať bonusy, za presadzovanie záujmov ( t.j. ich liekov) ako najlukratívnejšieho kšeftu na svete ehm teda, zákonného 🙂 od svetuvládnucich farmakolog. gigantov .. atď, atď….

***

A všimli ste si, kto podpísal (je autorom) „hlásenia“, na základe ktorej prišla „podpora“ zo zahraničia?
http://www.pdfdownload.org/pdf2html/view_online.php?url=http%3A%2F%2Fwww.fems.net%2FEn glish%2FLists%2FNews%2FAttachments%2F37%2FF11-089%20EN%20FIN%20Statement%20to%20Support%20Slovak ian%20Doctors%27%20Trade%20Union%20LOZ%20signed.pdf
A dátované je to 1.október 2011 – teda toto (štrajk, bububu pre platy) mal Kollár dávno pripravené – je to reakcia na toto:
http://www.fems.net/English/Pages/SlovakRep.aspx

***

ten Kollar je jeden hnusny arogantny clovek,tu sa crtaju politicke prepojenia,ktovie kto ho plati,ako je to z jeho podnikatelskymi aktivitami mimo zdravotnictva.
http://www.aktuality.sk/clanok/197897/odborar-kollar-a-jeho-nenaplnene-politicke-ambicie/
a (http://www.aktuality.sk/clanok/197897/odborar-kollar-a-jeho-nenaplnene-politicke-ambicie/) Rasi nech drzi hubu,co on urobil pre zdravotnictvo,este aj v Kosiciach ako primator sa oklopil skompromitovanymi kseftarmi,ako napr ing Markom,ktory v chranenych dielnach hrubo sikanoval invalidov,bol zapleteny v kseftoch v statnych lesoch a potom sa hral na ich zachrancu-Smer nech politicky nezneuziva situaciu-tiez maju mnohe za usami.

***

Ja by som išla do tých ulíc proti vláde a poisťovniam, no nielen za pacientov, ale aj za tých lekárov.

Za ktorých lekárov – za tých, o ktorých píše MUDr. Simona Krajňáková??? :confused:
„A toto je druhý z troch a asi najvážnejší dôvod, prečo som odišla. Neúcta k človeku v slovenskej nemocnici sa totiž netýka len pacienta. Týka sa všetkých slabších. A teda aj najmladších lekárov. Otrokov systému. Neúcta je súčasťou korporátnej kultúry. Je všadeprítomná. Odporný hnusný cynizmus vyhoretých ľudí. Chudákov neborákov, ktorí si mysleli, že to ustoja, ale jedného dňa to neustáli ….. ale už si to neuvedomovali.

Teraz som tu v malom špitáli niekde uprostred Škandinávie, pracujem 40 hodín týždenne, naučili ma zadarmo tú ich hatlaninu… Sú ku mne milí …začala som operovať, čo som vždy chcela …. a priatelia, čo je úplne naj ….. získala som späť svoj život… Už nie som otrokom.“
http://moje.hnonline.sk/node/6677 
Za takých ako ONA by som išla hneď – a vôbec sa nečudujem, že odišla, lenže na rozdiel od tých dnešných odišla sama, s osobnou statočnosťou, aby získala „späť svoj život“, ľudskú i lekársku dôstojnosť, nie zmanipulovaná nejakým odborárom…
Že to v našom zdravotníctve nie je bohvieako ružové (http://moje.hnonline.sk/node/6517) vieme všetci a už dávno, ale že lekári sú sami k sebe takíto :eek:, to som teda do dnes takmer ani netušila…! 
Vari aj za to môže Radičová, Uhliarik, či iné doterajšie vlády alebo Penta alebo kto??? Najprv by si mali lekári poriadne vyčistiť svoj vlastný chliev, medzi sebou, nie hneď do toho zatiahnu pacienta (a najmä tie maličké, prípadne ešte aj nenarodené deti…:mee: – to je pre mňa maximálna neúcta k životu)! 
„Lekár“, ktorý si v pohode nechá vypísať v tomto čase PN-ku od iného „lekára“, si naozaj nezaslúži vykonávať toto povolanie, možno ešte tak na patológii…
Som z toho veľmi smutná, ale verím, že každému sa napokon dostane to, čo si svojimi činmi zaslúži…

***

Smutne aky mate pristup a nazor. Prajem Vam aby vsetci lekari odisli do zahranicia. Tam si nemaju problem najst pracu. Chceli tu ostat preto ze su Slovaci ale ked ich slovaci odvrhnu lahsie sa im bude odchadzat. Potom to co ste pisali olutujete. Za operacie budete pente platit tisice eur a viac. Za lieky budete platit vdaka uhliarikovi viac.
Tieto ksefty co dohoduju s poistovnami, farmafirmami nerobia radovi lekari ale vrchni. A proti nim sa radovi lekar vzburil. Vzburil sa proti robeniue 2 noci bez spanku, proti robeniu nezaplatenych nadcasov, proti tomu ze namal cas na seba na rodinu, proti financnym skupinam ktore to tu cele ovladaju…

..vieš, rado, ja už som počula všelijaké kydy,naozaj, ale ešte som nikde nepočula, žeby lekár zostal tu,lebo je slovák..joj, to ma akože fakt zobralo, toto!…
..no a čomu fakt nerozumiem, vrchný lekár, teda primár, má zabetonovanú stoličku na doživotie?..však si ho volia lekári spomedzi seba!..ale asi volia toho, kto najviac berie, aby sa mohli poviezť vedľa neho, či?..
..toto nie je už o tom, že robia nadčasy, 24-hodinové smeny, rado, ani jeden to nerobí z lásky k pánu bohu,majú to zaplatené,nie sú takí dobrosrdeční, ani oddaní svojej prísahe!..chceš mi snáď tvrdiť opak?..žeby niekto v primárskej stoličke sa nedal zhodiť a nasadiť tam čestnejší?..alebo žeby spoločnými silami nedosiahli vyššie platby od poisťovní?..nato potrebujú rukojemníkov?..ktori sa tu oháňal Zákonníkom práce, ktorý vraj platí aj pre lekárov, no tak čo v tomto prípade neplatí?..či?..achjaj, ten neprikazuje prístup…no a keby im v zahraničí bolo tak horeháj, dávno by tam tí lepší boli, never, že nie sú…ale spýtaj sa ich, ako robia, aby mali to, čo majú…robota a výkon sa s našimi nedá ani porovnať!..asi tak!..
a ešte, rado, ty asi žiješ na Marse..lebo inak by si nemohol napísať „vy budete platiť“…tak ako niekto tu písal „vy budete čakať…no, vy nie?..čo ste vy?..aháá, vy nikdy nebudete chorí…asi..

***

Vela ludi neodide lebo veri ze bude lepsie. Malokto pochopi ze kym sa u nas vsetko nevykradne lepsie nebude.
To ze lekari si maju robit poriadok medzi sebou: Ked nastupis do prace po skonceni skoly, vyssi ta ponizuju a seru ti na hlavu. Kym nemas atestaciu musis drzat hubu, si otrok. Potom sa nieco zlepsi a zvacsa ti mladi odidu do zahranicia. I ked dnes si uz mladi lekari uvedomili ze to tu nema zmysel a odchadza ich 70% do zahranicia. Nadcasy mas platene len 2 do mesiaca, ostatne robis zadarmo. Preto vyssi lekar co tam je dlhsie, si odrobi tie dva a ti mladi robia aj 10, zvysok zadarmo. Ale nema to tu vyznam hovorit. Aki blbci vo vlade, taki po forach a taki aj na celom slovensku. Ak to odborarom nevyjde tak sa pripravte na velke doplatky na zamastenie penty. Samozrejme ze jej nemocnice su teraz zvyhodnene lebo ziskava ludi. Len ked bude mat ludi zacne ich uplne okradat. A vyznam protimonopolneho a protikorupcneho tu nebudem komentovat, kedze ich riaditelky maju manzelov v parlamente a su sucastou tejto vlady. Vela blbcov este musi otvorit oci, aby sa nieco zmenilo. Keby povstali vsetci ludia na slovensku, vtedy sa nieco zmeni. Ale vy budete blbi a blbe stado naveky.
Vy co ste tak kydali na jedinych ludi co si zasluzia nejaku uctu, mozno raz pochopite.

Jáj, Rado, ani nevieš, akú veľkú pravdu máš: „Aki blbci vo vlade, taki po forach a taki aj na celom slovensku.“ A že Ty si jedným z nich, na 110% svedčí Tvoja posledná veta: „Ale vy budete blbi a blbe stado naveky.“, darmo sa tiež skrývaš za 2. osobu množného čísla (pripravTE sa, uvidíTE, pochopíTE…) 🙂
A že „ked nastupis do prace po skonceni skoly, vyssi ta ponizuju a seru ti na hlavu. Kym nemas atestaciu musis drzat hubu, si otrok.“ – to je o kom: o vláde? o Pente? Alebo presne o takých „blbcoch“, o akých píšeš nižšie? Nikto nemá právo ponižovať druhých, a už vôbec nie len preto (a ani preto), že práve nastúpili do prvého zamestnania a veľa skúseností ešte nemajú – kto je skutočný ČLOVEK a ODBORNÍK, bude ich učiť, a nie robiť si z nich otrokov. Ale, bohužiaľ, naozaj máš pravdu – veľa blbcov na tomto našom Slovensku stále máme… 😮

Vieš Rado, neviem, či si lekár alebo máš lekára v rodine.
Ja pochádzam zo zdravotníckej rodiny, moja mamka bola zdravotná sestra 45 rokov, a nakoniec jej na druhý svet pomohli lekári neadekvátnou liečbou, jej zdravotný stav zanechal na mojom ockovi stopy, skončil v nemocnici, kde im spadol z postele, rozbitý nos (aj hlava, to sme však zistili až doma podľa stehov), ale lekárka sa mi nehanbila klamať do očí, že strhol na seba nočný stolík!
Len toľko …
A nechoď na mňa s takým, že to sú jednotlivci – boli to rôzne oddelenia.

***

sranda,mam Pentu na haku,ale azda je jedina ktora podnika a robi biznis v zdravotnictve? a sranda je aj to ze v nemocniciach ktore ma Penta,je minimum vypovedi lekarov,dokonca vo Vranove ani jedna a to si pacienti pochvaluju aj zlepsenie pristupu a zdravotnej starostlivosti.ak biju bandu z vladou a politikmi,tak asi sa im zle odvdacuju,lebo nechcu vypomahat tam kde lekari strajkuju.
Penta podnika ako kazdy iny,ak ide vsetko ovladnut v zdravotnictve,jedine im v tom moze zabranit Protimonopolny urad,alebo legislativa,inak neviem ako im zabranit v ovladnuti zdravotnictva,len lekari strajkuju hlavne v statnych nemocniciach,alebo sa mylim? Aze lekari budu otrokarcinu robit pre financne skupiny,uf ja som si myslel ze tu vsetci ostatny zamestnanci robia pre seba a nie pre firmy-poznam takych so maju vlastne ordinacie a nepracuju v nemocniciach a predpisuju lieky podla toho co dealer ponukne.

Súhlasím, že to je len jeden pohľad – ďalší je napr. taký, ako mi nedávno vravel jeden známy-ortopéd: áno, poisťovňa dá limit, ale vraj existujú cca 3 či 4 druhy endoprotéz, ktoré urobia pacientovi zhruba rovnakú službu, akurát sa líšia cenami – ak lekár voperuje len tie najlacnejšie, tak v rámci daného limitu uspokojí síce viac pacientov a skráti poradovník, ale nedostane sa na exotickú dovolenku, na akú sa dostane, keď použije tie drahšie… To len tak BTW… že ani tie hnusné poisťovne za všetko nemôžu… :rolleyes:

***

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *