Štrajk lekárov 2011 (pokračovanie) – časť 6.

Odporúčanie LOZ:
Viackrát si budeš overovať, či nerobíš chyby, ktoré by pacienta mohli stáť život, ostatných netrpezlivých čakajúcich pacientov odporučíš na oddýchnutejších kolegov, ktorí výpovede nepodali a nepracujú pod takým stresom a prípadne na pána riaditeľa.

Táto výzva LOZ hovorí sama za seba!
Je určená lekárom, ktorým bola nariadená pracovná povinnosť.
To odporúčanie LOZ čítam takto:
Keď už ti prikázali pracovať, tak pracuj pomaly, nemáš sa kam ponáhľať!
Ty, čo trváš na výpovedi, si stresovaný a unavený jak h***do, šetri sa!
Lekári, čo stiahli výpovede nemajú dôvod na stres, ani únavu, sú čerství ako rybičky, preto im posuň čo najviac netrpezlivých pacientov. Nech makajú!
Zjednodušene povedané – sabotuj, čo môžeš!:eek:
A potom sa Kollár rozčuľuje ako média neobjektívne vykresľujú jeho „stádo“. Ľudia keď také čítajú, niet sa čo čudovať, že im nevedia prísť na meno.

***

Tak a teraz by ma zaujímalo, či páni štrajkujúci lekári budú v decembri a na prelome rokov všetci do jedného pracovať, pretože nevyčerpaná dovolenka z predchádzajúceho pracovného pomeru im do nového pracovného pomeru neprechádza, ale prepláca sa náhrada za ňu. Alebo v tomto prípade nebudú trvať na dodržiavaní zákonníka práce? 
Tiež by ma zaujímalo, či ich kolegovia, ktorí pacientov neopustili, dostanú nejaké odmeny, zaslúžili by si ich a majú moju hlbokú úctu.

***

No to je obdobie!!! Lekári si podaju výpovede, potom su akože na PN-kách a zrazu vsetci hromadne sa vyzdravia-ved samozrejme, ved su to lekari-tak si vedia pomôcť aj sami…len by ma zaujímala kontrola soc.poist. vs. PN-ky…ale to bolo zas len bu bu bu-postrasenie, vôbec sa výsledok nedozvieme…a hanba lekarom….zvýšenie o 300€!!! má plat 1500€ + tzv.všimné (úplatok, podakovanie sa…každý tomu hovorí inak)-tak na mesiac to vyjde na pekný balík…a oni su chudáci….somári ved mohli aspon na oko propagovat,ako im chýbaju prístroje v nemocniciach, mnohé nemocnice=stav hrozný, a nie sa vytrčat akí su chudáci a málo zarobia….a čo také rodiny, čo musia vyžiť z 300€ celý mesiac? nebudem hádzat vsetkých do jedného vreca, ale keby sa urobila verejná anketa a občania by mali do nej prispiet-či dali niekedy lekárovi úplatok-tak 90% by povedala áno….a to sa týka vsetkých oddelení-pri zrode života-gynekologia-vela poznam, čo prispeli lekarovi, aby ich odrodil čo naj, pri pediatrii-na deti nik neda dopustit,tak kazdá matka vybavuje čo sa kde da, len nech je o jej dieta postarané kvalitne a dobre, pri starších-neurologia,urologia,onkologia,orl, chirurgia,kardio, dia, reumatol.,nefrologia a čo ja viem čo este-tiež sa vie „šupnut do vačku“, len nech sa vsetko „vylieči“ ako má….tak nech mi nehovoria, že maju len ten „biedny“ plat!!!

***

Ja absolutne nechapem o com to tu tocite…jeden baran povie „na nich“ a dalsi sa pridaju…
Tesim sa na den kedy lekari naozaj odidu a ja to budem moct pripemenut v tej najtazsej chvili ludom, ktori boli tak proti nim a dokonca sa hrdo pousmiat. 
Lekari vobec nie su odkazani na nas a na Slovensko, pod jednym dnom by ich prijala aj taka Amerika a ti, ktori o tom cosi vedia, vedia, ze tam sa platy pohybuju cca 30 000 USD mesacne. Myslite, ze nevedia sadnut do lietadla a ist? Vsade je ich nedostatok. Celu rodinu si vziat mozu. Alebo za par mesiacov zarobit a nic nerobit navzdy. Dalej…lekara by prijala len za „obchodaka“ kazda farmaceuticka spolocnost (kontakty) a mal by vyssi plat ako lekar, auto, mobil, viac volna…. Dalej, moze si otvorit sukromnu prax a brat od vas este viac….a ma vela inych moznosti. On studoval spolu 11 rokov aby mohol byt lekarom a pokial viem, tak najvyssia hodnota je ludsky zivot. Mal by zarabat VIAC AKO PREZIDENT a vy mu odoberate smiesnych 1 500 EUR (aj to je diskutabilne)? Islo im o princip, nie o peniaze a ja to chapem, ze sa uz nenechaju ucicikat prazdnymi slovami tak, ako poslednych 20 rokov. Toto nie je prvy krat a jasne, ze im uz dosla trpezlivost a neustupia. Su jedini, ktori to dotiahli az tam. 
Uplatky? Verejne sa tu priznavate? Ja o ziadnych neviem, nikdy odo mna nikto nic nepytal a ani nezobral. Zeby som mala (aj cela rodina) stastie len na tych cestnych? Tak…ti, ktori nedali vypovede ticho sedia a cakaju na benefity (nad nimi by sa trebalo zamysliet), no nevyslo im to. Ti, ktori bojuju aj za tych, ktori nebojuju a cakaju bojuju za vas a slovensky system (oni maju lepsie moznosti, nemusia to robit pre seba). Nie poslat ich prec, spravit cistku ak uz tak chcete. Ale netreba ich takto zatracovat. Nikdy ste nikto u lekara neboli? Nikdy vam ziaden nepomohol? Ako sa budete najblizsie citit na navsteve u lekara po takychto vyjadreniach? Ja by som tam ani nesla, pretoze by som sa prepadla od hanby.

MAJU TOLKO MOZNOSTI,TO JE TAKE BU-BU-PRECO POTOM NIKAM NESLI ALE SA SPROSTO HODILI NA PN?-ono zalozit sukromnu prax nie je take uplne jednoduche, takisto uz tomu tak verim ze su tak perfektne zdatny recovo ze by tam okamzite zapadli-takych reci tu bolo ako odidu von a budu mat raj a sam Kollar ta vyvadza z omylu,totiz ak take maju skvele moznosti preco pre nich ten vydieracsky boss ziada pre vsetkych bez vynimky navrat naspät-ak si tak veria s tymi moznostami,tak nepotrebuju absolutne zaruky prijatia spät,ak ich tak cakaju skvele moznosti uz sa pisalo aj pred 1 decembrom a nakoniec namiesto toho zeby ihnet ich brali do USA,TAK UTEKALI SA DAT KOLEGOM VYPISAT NA PN,lebo to nie je take ruzove ako sa tu lekari snazia nabulikat,na jednej strane plat na druhej strane zodpovednost-inak podla Kollara maju prijat spät aj takych doktorov co zapricinili smrt rodiciek v Trnave?
A ten argument o onkologicky chorych,odist do prace je ine,neboj sa o kolegovych pribuznych je postarene najlepsie a ine je nechat chore deti v stichu v nemocnici-to co stvara Kollarova banda sa nepaci aj mnohym lekarom.

***

BIZAL_ to preboha kde pisali? V Amerike nemaju robotu cernosski lekari, bieli ich nepustia, tak budu ocakavat Slovakov.-) v Nemecku sa uplatnia tak len ak v sadrovni a pod. ved nemaju uznane VS…..tak ty mas info…asi z prvej ruky-)))
teraz citam, ze si z PO..tak veru, tu su len cestni lekari…co neberu…ved tu berie aj sanitar, co ta tlaci na operacku-)

***

No neviem písalo sa niekde že lekári odpracujú mesačne v priemere 300 hodín. Dokonca až 370 hodín.
Koľkí z vás by pracovali 10 hodín denne vrátane víkendov. A celý rok? Určite by ste sa takého zamestnávateľa držali ako kliešť.

***

malokto hadze lekarov do jedneho vreca uz tu bolo podakovanie tym ktory zodpovedne pristupuju k pacientom a tym ktory nenaleteli Kolarovi,ten stale robi destrukciu,myslim ze formality sa daju vybavit dodatocne,lekari su neohladulny ku svojim kolegom ktory to tahaju aj za nich-toto co predvadza Kolar je umyselna destrukcia a takeho arogantneho cloveka len nakopat do riti-inak akosi uniklo ze tych lekarov ktory isli z Kollarom bola mensina, ostatny su tiez nespokojny,ale neodisli od pacientov a nehnali situaciu az na hranu, nehazardovali zo zivotmi a zdravim ongologicky chorych deti a bezohladne nevydierali.

***

a preco im to za Fica nevadilo? za porusovanie ZP,nesu zodpovednost vsetci kompetentny a zase si nemysli,je kopec ludi ktory chcu odrobil hodiny aj na 2 zmluvy,ale zamestnavatel im to nepovoli-situaciu trebalo riesit ihned pri jej vzniku,ticha tolerancia porusovania ZP a inych zakonov je prejavom chorej spolocnosti,ak bolo malo lekarov,trebalo hladat dalsich, upravit sluzby alebo zmenit cez nejake vynimky ZP.

Známa sa pred nedávnom vrátila z nemocnice. Teda z pôrodnice. Rodila už 4-te dieťa, tak lekaári povedali, že to bude sekcia. Prišla do nemocnice. Ale nič sa nedialo. Brali ženy, ktoré prišli po nej. Potom sa ukázalo, že aby ju zobrali, treba zaplatiť 200€. Teda nie oficiálne…
Jej spolupacientka na izbe čakala dvojičky. No je to zložitejšie. Aj okolo nej stále lekári behali. Akurát sa potom ukázalo, že to behanie stálo 500€. Veď to predsa sú dvojičky, je to zložitejšie… Zase nie oficiálne…
Takže 300€ je smiešna čiastka…

***

No dobre, tak vraj ten cirkus skoncil, lekari dostali pridane, dufam, ze budu na par rokov spokojni a vdacni, a prestanu pytat uplatky. 
Teraz by sa mala vlada snazit najst zdroje aj pre ostatnych nedocenenych, napriklad hasicov a ucitelov.

Len do januára 2013 – podľa toho, čo navrhla „vláda“ – potom kolotoč začne odznova 😀

No,kedže zdravotné poistovne čušali ako voš pod chrastou a financovanie sa nezmenilo,pokračovanie nedá na seba dlho čakať.Nemôžete očakávať,že niekto bude spokojný,ked je výsledok jeho pol hodinovej práce minus 13 ečok a ešte je v očiach ľudí za zlodeja.Myslím,že je načase konečne počúvať čo vravíme.

***

…vraj lekári si potrebujú poriadne preštudovať dodatky k pracovným zmluvám…opravte ma, ak si myslím, že pokiaľ dali výpoveď, a neprišli do práce, mali dostať rozviazanie pracovného pomeru…a následne novú pracovnú zmluvu..či?..len ku starým sa dajú dodatky a výpoveď akože neplatí?..a neprišli do práce….

Lekari neprisli do prace pretoze si chcu v pokoji urobit predvanocne nakupy. Je im uplne jedno, ci budu robit od prveho alebo od patnasteho decembra, maju nasetrene. Nikdy nezili z ruky do huby, teda drviva vacsina z nich (mam pocit, ze prave ti, co dali vypovede maju „najviac nasetrene“)

***

Tá akcia bola pripravená,prvé upozornenie vláde s podpisom 3800 lekárov šlo na jar.Vedeli že budú nezamestnaní,tak sa na to pripravili aj finančne.Mala sa pripraviť aj vláda,čo jej bránilo?

Branila jej ekonomicka sitacia, v akej sa nachadza nasa krajina. To je teda dost zavazna prekazka.

Ale no táááák.Sitká,daňový urad,teplárne………..aby som bola spravodlivá tak emisie,nástenky,sociálne podniky…………Nepoučili sa z tých plášťov v 2006 roku a doplatili na to.A teraz prídu o množstvo voličov,pretože lekári sú pravicoví voliči väčšinou a teraz nemajú koho voliť.Takže pekne zostaneme doma.

a teraz ja nechápem ako sa dá pripraviť finančne na to, že budem nezamestnaná ???ak mám veľmi , veľmi nízky plat ? …..budem brať ešte vyššie úplatky? utiahnem si opasok, kt. je už x-týkrát uťahovaný???? alebo ako to je???? n e c h á p e m…..
nás by ste mali pochopiť ja osobne nechcem byť rukojemníkom……..

Všetci mali plán B.A nie taký ako vláda,ale naozajstný.Skôr teraz počkajme,koľkým sa z plánu B stal plán A. Avizovali pol roka dopredu čo bude,takže fakt neviem,čo tento cirkus mal znamenať.

***

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *