Témy

Všetky články z tohto webu, témy NÁZORY, REPORTYV MESTE A OKOLÍ
a články všetkých autorov v BLOGOVISKU.

Dnes sa pri príležitosti 42 nedožitých narodenín svetovo asi najznámejšieho Dubničana – Pala Demitru, konala malá spomienková slávnosť, na škole ktorú ako chalan navštevoval, teraz už pomenovanej po ňom: ZŠ s MŠ Pala Demitru. Malej oslavy sa zúčastnili vzácni hostia – Palov otec, manželka Majka Demitrová, primátor mesta Dubnica nad Váhom Ing. Jozef Gašparík, prezident SZĽH Ing. Martin Kohút spolu s Robom Pukalovičom.
Celá slávnosť dostala veľmi milý podtón aj vďaka tomu, že Majka Demitrová práve tu, v spoločností najmenších, krstila svoju ďalšiu rozprávkovú knižku pre deti – Príbehy z Veterníkova.

« z 6 »

« z 5 »

Fotoreport z mestského zastupiteľstva:

« z 5 »

Parkovisko pred bytovým domom 955 je  odovzdané k užívaniu. Už iba okolie čaká na dokončenie terénnych úprav a investičné dvojča – parkovisko na príjazdovej ceste k poliklinike tiež už naberá reálne kontúry. Dva pohľady  zo 14. a 18. novembra vykresľujú situáciu:

« z 2 »

Práce na parkoviskách pri  bytovom dome 955 a na prístupovej komunikácií ku zdravotnému stredisku znateľne pokročili …

« z 2 »

Posledná, tretia časť fotoreportu zo stretnutia slovenských a českých spisovateľov literatúry faktu, spojené s odovzdávaním Slovenskej národnej ceny Vojtecha Zamarovského za rok 2016 v Dubnici nad Váhom.

« z 5 »

Druhá (ešte nie posledná) časť z fotoreportu, opäť 120 fotografií zo stretnutia slovenských a českých spisovateľov literatúry faktu, spojené s odovzdávaním Slovenskej národnej ceny Vojtecha Zamarovského za rok 2016 v Dubnici nad Váhom.

« z 8 »

V dňoch 4. a 5. novembra 2016 v Dubnici nad Váhom usporiadal Klub spisovateľov a literatúry faktu pod záštitou primátora mesta Dubnica nad Váhom Ing. Jozefa Gašparíka stretnutie slovenských a českých spisovateľov literatúry faktu, spojené s odovzdávaním Slovenskej národnej ceny Vojtecha Zamarovského za rok 2016. Súčasťou  slávnostnej akcie bolo aj neformálne stretnutie a beseda s členmi klubu. Mal som tú česť stať sa súčasťou celej akcie a priniesť Vám z nej fotoreport, rozdelený do niekoľkých častí.

« z 8 »

Minulý rok pribudlo v Dubnici nad Váhom veľa parkovacích miest a aj tento rok pokračuje mesto v trende masívneho skvalitňovania situácie v statickej doprave.  V týchto dňoch sa vodiči potešili dokončeným parkoviskám nad kostolom a na Bratislavskej pred bytovkami č. 438 a 440.

Veľmi túžobne očakávaným parkoviskom je aj práve budovaná parkovacia plocha pred zdravotným strediskom, ktorá vzniká súbežne s príjazdovou komunikáciou a svoje miesto tu nájde 29 automobilov. Táto akcia prebieha v spojení s druhou investičnou akciou, taktiež novým parkoviskom pre 10 automobilov pred bytovkou č. 955.

V časti Pod kaštieľom môžte pozorovať rozostavané nové parkovisko za „Kockou“. Aj táto stavba má svoje dvojča. Už za pár dní a o pár desiatok metrov ďalej sa podstatne rozšíri parkovacia plocha pred bytovkou 634, v časti pred trafostanicou.

« z 3 »

Počasie sa konečne umúdrilo a poznať to aj na intenzite prác na budúcom parkovisku pred zdravotným strediskom 🙂 – zopár ilustračných obrázkov z dnešného dňa:

Dnes nejaký nešťastník, zrejme s „tuzingovou“ úpravou pružín pérovania (zníženým podvozkom), trafil spodkom automobilu poklop kanalizácie presne uprostred parkoviska pred Filagórom. Odniesla si to evidentne vaňa motora a náraz ju poškodil tak fatálne, že na mieste zostal celý jej obsah – niekoľko litrov poriadne čierneho motorového oleja ( zrejme TDI 😛 ).

Neborák sa zobral preč a neohlásil nehodu. Ignorantsky ju neohlásil ani nikto z parkujúcich a z prechádzajúcich vodičov, aj keď po nich zostávali olejové stopy po prejazde mastnou kalužou, po celom parkovisku.

Skúsil som teda ja zavolať mestských policajtov a tí po obhliadke miesta privolali našich Dubnických hasičov. Traja muži a dve kade perlitu spravili svoje.  Zopár fotiek z toho čo sa dialo som postol do fotogalérie:

Po dlhých dňoch „hnusného“ počasia dnes nastala konečne  zmena k lepšiemu. Využil som to, rovnako ako veľa Dubničanov a vyrazil som do mesta a parku trochu sa vyvenčiť. Ako takmer vždy, mal som so sebou fotoaparát …

« z 5 »

Dorobil som všetky fotky (364 kusov JPG – 4,7GB) čo som mal nafotené. Bohužiaľ na štvrtý deň som musel opustiť partiu  ľudí čo dokončievala prístupový most na Uhrovský hrad a tak (zatiaľ) nevidíte výsledok. Dúfam že sa „hore“ čo najskôr dostanem a napravím to 🙂

Pozrieť si môžete druhú, aj prvú časť fotoreportu, každú  v samostatnom albume.

« z 9 »

Pokračovanie – druhá časť fotoreportu z tesárskeho workshopu a dokončenia stavby prístupového mostu na Uhrovský hrad.

« z 8 »

Kto si chce prečítať o čo šlo, nech sa páči .. Ja iba dodám: prvá séria fotiek, ktorú som spravil od štvrtku do nedele je na svete. Bohužiaľ  stretnutie pokračovalo (vlastne ešte pokračuje) až do utorka a ja som musel odísť… Tak dúfam že čoskoro aspoň finálnu prácu odfotím 🙂
Kto nezažil, neuverí, Treba si na vlastnej koži odžiť atmosféru a človeka to často pozitívne poznamená na celý život 😉

« z 8 »

Kto chce, môže si pozrieť aj moje staršie fotky z  návštev Uhrovského hradu.

 

Dnes nám započali prvé práce na novom, túžobne očakávanom  parkovisku pred zdravotným strediskom …

« z 2 »

a o dva dni:

6. ročník verejnej súťažnej výstavy usporiadanej fotoklubom Považie v Trenčianskych Tepliciach.

« z 6 »

Fotoreport z charitatívny behu usporiadaného Champion Club-om a mestom Dubnica nad Váhom „Pro Bono“ na podporu sociálne slabým rodinám.

« z 8 »

Posledný fotoreport z 53. ročníku Medzinárodných dní cyklistiky v Dubnici nad Váhom a aj posledná etapa na trati: Dubnica nad Váhom (štart cesta od ZVS pod DUTAFom) – Trenčianska Teplá – Trenčianske Teplice – Motešice – Neporadza – Svinná – Veľká Hradná – Malá Hradná – Ruskovce – Držkovce – Dubodiel – Trenčianske Jastrabie – Trenčianske Mitice – Neporadza –
Motešice – Trenčianske Teplice – Trenčianska Teplá – Dubnica nad Váhom (cieľ na kopci nad DUTAFom).

« z 6 »

53. ročník Medzinárodných dní cyklistiky v Dubnici nad Váhom sa niesol – za výdatnej pomoci mesta – v snahe oživiť športové dianie v meste aj založením nových tradícií. Jednou bola jazda cyklo nadšencov medzi družobnými mestami Otrokovice a Dubnica nad Váhom. Druhou založenou tradíciou bolo stretnutie bývalých cyklistov, činovníkov či ľudí, ktorí sa v bohatej minulosti cyklistického športu významne podieľali na dianí v Dubnickej cyklistike na DUTAF-e.
Všetkým pozvaným a zúčastneným udelil primátor mesta Ing. Jozef Gašparík ďakovnú listinu, za reprezentáciu mesta Dubnica nad Váhom a za rozvoj cyklistického športu v našom meste.

« z 5 »